Jul 08 2010

Tales from the crypt...

...eller i hvert fald fra statistikkens verden!

Se, ud over denne lille private sæbekasse af et website, driver jeg en virksomhed, på hvis hjemmeside der er en ganske betragtelig mængde trafik (til forskel fra det, du læser på nu).

Jeg har tilkoblet Google Analytics på sitet, hvilket giver mig helt utroligt detaljerede mulighed for at analysere hvem der kigger på min hjemmeside. Arh ok, ikke hvem, måske, men hvornår, hvor længe, hvorfra, hvordan osv.

Jeg sad og kiggede sløvt på stats'ene i dag, og noget slog mig som underligt i analysen af, hvordan mine besøgende havner på sitet.

Der er noget, der slet ikke giver mening.

Google giver mening, jeg optræder pænt højt blandt søgeresultaterne. Direct, ja - folk taster adressen direkte ind i browseren efter at have fået den et eller andet sted fra. Facebook.com og mail.live.com giver også mening - du modtager et link til min side fra en ven og klikker på det. Men nordic-t.org lader til at være et invitation-only site med torrents. Hvordan i alverden havner de overhovedet i top 10, endside top 5? Det skal siges, at selv 0,39% i denne forbindelse repræsenterer et ikke uvæsentligt antal click-throughs. Nå, det finder jeg aldrig ud af.

Noget, der som nørd godt kan undre mig lidt, er fordelingen af browsere. Først og fremmest kan det undre mig, at Internet Explorer stadig er dominerende, når der er mange bedre alternativer. Dog forstår også enhver it-kyndig der har telefon-supportet en gennemsnitsdansker i noget som helst computer-relateret, at sandsynligheden for at samme gennemsnitsdansker nogensinde kommer ud over den præ-installerede software på Windows et-eller-andet, er i samme liga som sandsynligheden for at blive ramt et lyn og en rib-eye steak på én og samme dag...

Så...måske undrer det mig ikke så meget, som det ærgrer mig på den brede danskers vegne... Hvad der derimod oprigtigt undrer mig, er nummer to på listen. Opera? Really?? Hver femte besøgende på min virksomheds hjemmeside anvender en browser, som repræsenterer under 2% af den samlede browserandel worldwide...? Really really??? Det er ok, for det er en fin nok browser, men det er satme mærkeligt :-)

Hvad der dog glæder mit nørd-hjerte usigeligt, er at når jeg dykker ned i Internet Explorers andel, så optræder kun to undersegmenter. 

IE8 og IE7. Den nyeste og bedste er højest repræsenteret. Ikke dårligt, men hvad mangler vi? Internet Explorer 6.x!!! MSIE6, det vaklende læs lort som gladeligt åbnede operativsystemets døre for enhver, der måtte ønske at snuse i vores filer eller fucke vores computer op, er for første gang nogensinde ikke repræsenteret i den seneste måneds besøgs-log. And there was much rejoicing.